Roadtrip 2014 dag 6 Zion

Dag 6

Na een lekker ontbijtje gaan we Zion park in. We hebben besloten om te proberen een deel van Angels landing te lopen. Het eerste stuk is prima te doen, maar dan komt. We gaan de hoogte in.

IMG_1050-0.JPG
Dit lukt me nog net, maar dan bedenk ik me dat we ook weer naar beneden moeten. Nou ja, dat is een zorg voor later. We lopen verder en uiteindelijk komen we bij de haarspeldbochten. O mijn god, dit gaat steil omhoog en 21 x dienen we dit te lopen. We zijn nu zover dat dit er ook nog wel bij kan. Eindelijk komen we bij het uitzichtpunt en ja dit is wel geweldig. Je kunt ook nog verder lopen met behulp van kettingen, maar hier haak ik echt af. Sipke schiet nog een paar mooie foto’s en dan moeten we toch echt naar beneden. Bij de eerste haarspeldbocht durf ik al niet…….

IMG_1047-0.JPG

Ik hou Sipke zijn hand vast en dan lukt het me toch om naar beneden te lopen. Vraag me niet hoe. Het angstzweet staat op mijn rug, maar als we veilig beneden zijn, ben ik toch wel trots dat we dit gelopen hebben.

 

We gaan terug naar het visitor gedeelte om te lunchen. Na een goede lunch zijn we klaar voor nog een wandeling. We besluiten dat het de emerald pools worden. De eerste pool is makkelijk te bereiken. Zodra we onder de waterval doorlopen, gaan we verder naar de tweede pool. Dit is al een stuk enger, maar we komen er wel. Nadat we deze bezichtigd hebben, besluiten we om ook naar de laatste te gaan. We komen een heel eind, maar dan moeten we over een stuk waar je de afgrond in kijkt.  Nee, dit ga ik niet doen, dus besluiten we terug te lopen. Maar ja, hier moet ik ook weer naar beneden, dus dat wordt weer handje vasthouden.

 

Na deze wandelingen gaan we terug naar ons hotel om even op te frissen en te gaan eten. We gaan eten bij whiptail grill.

IMG_1048-0.JPG
Het ziet er niet uit, maar we hebben heerlijk gegeten. De hele maaltijd hebben we maar wel gedeeld, want de porties zijn erg groot.

IMG_1049-0.JPG
 

‘S avonds kunnen we dan nog even lekker op ons terras zitten met een biertje erbij.

IMG_1051.JPG
We lezen dan ook dat er helaas gisteren een lichaam is gevonden in de Narrows. Het weekend had het heel hard geregend waardoor er een flash flood is geweest. Dit drukt je wel weer met je neus op de feiten. Hoe mooi de natuur ook,is, het kan ook erg gevaarlijk zijn. Wij willen de Narrows uiteindelijk nog wel een keer lopen, maar dan echt alleen als het heel mooi weer is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.