Dag 4 Vancouver – Lillooet

Vandaag eerst weer genoten van een heerlijk ontbijt. Nu onze magen gevuld zijn, kunnen we op weg. 

  
We gaan de sea to sky highway rijden. We rijden de bergen in en zitten weer helemaal in de natuur. Onze eerste stop is Shannen falls. Het is heel druk hier, maar gelukkig hebben we snel een parkeerplek. Het is maar een paar minuten lopen, maar dan hebben we direct een mooi uitzicht.

  
We vervolgen onze weg naar Brandewyn falls. Dit is ook een kort stukje lopen, maar we zien weer een prachtige waterval. 

Ondertussen is het lunchtijd, dus in Whistler stoppen we voor de lunch. Ze hebben hier een grote parkeergarage die uitkomt op het plein. De eerste eettent ziet er leuk uit, dus we besluiten om hier te gaan eten. We lopen achter de dame aan die onze plek gaat wijzen. Ze houdt de deur voor ons open en als we al bijna achterin de zaak zijn, blijkt dat we daarna achter de verkeerde dame zijn aangelopen. Dit begint al goed. We besluiten een gezonde lunch te nemen. Sipke neemt kip en ik neem een broodje champignon. Na de heerlijke lunch lopen we nog even door het stadje voordat we onze weg vervolgen.

De volgende stop is joffre lake. Hier gaan we eerst even plassen. Geweldige wc’s, een gat in de grond. Gelukkig hebben ze handsanitizer. Daarna lopen we eerst naar de lower lake. Prachtig blauw water. Daarna willen we naar de middle lake lopen. Dit is 3 km en zou 2,5 uur lopen zijn. Ik weet niet in welk tempo men loopt, maar voor ons is dit echt geen 2,5 uur. We beginnen te lopen en weten dat er een stukje klimmen in zit. Het eerste stukje gaat prima, maar daarna begint het klimmen. De hele wandeling blijkt 1 grote klim te zijn. Op een bepaald punt vragen we onszelf af of we nog verder gaan, maar ja nu willen we het zien ook. Na nog wat klimmen komen we dan eindelijk bij het lake aan en ja, dit was echt de moeite waard.

  
Na wat rondkijken lopen we weer naar beneden. Dit gaat een stuk sneller, vooral als ik Sipke een arm geef. Dan vind ik het wat minder eng. In totaal hebben we iets meer dan een uur over deze wandeling gedaan.

  
We rijden verder naar onze eindbeste ming. Als we bij Lillooet aan komen, checken we in en vragen naar de eetgelegenheden. Dit zijn er niet veel en vanwegeLabourday zijn ze allemaal dicht. We besluiten een stukje te rijden en gelukkig hebben ze een Subway die open is. Het is deze keer een beetje een karige avondmaaltijd, maar dat is voor een keer niet erg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.