Dag 5 Lillooet – Clearwater

Na een goede overnachting gaan we eerst bij Subway ontbijten. Dit is zo’n beetje de enige keus die we hebben. We vertrekken vandaag rond negen uur naar onze volgende bestemmjng. Volgens de TomTom zouden we hier meer dan zeven uur over gaan rijden. Misschien dat hij denkt dat er geen goede wegen zijn, want het is een uurtje of vier rijden????We vertrekken met regen en de hele weg blijft het regenen. We stoppen wel een paar keer bij een uitzichtpunt en gelukkig regent het dan niet heel hard.

In de middag komen we aan in Clearwater en besluiten we eerst door te rijden naar onze overnachtingsplek. We zitten in the middle of nowhere en vragen ons af waar we uit komen. Uiteindelijk komen we bij een leuke ranch en checken in. We krijgen hier vanavond ook diner en de steak voor Sipke is al uit de vriezer gehaald.

  

Nadat we de koffers hebben weggebracht, gaan we terug naar Clearwater om te lunchen. Ondertussen is het harder gaan regenen, maar we gaan toch het park Wells Gray in. We rijden als eerste naar de Helmcken Falls en vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje lopen naar de waterval. We horen hem al denderen. Als we bij het uitzicht komen is de waterval helaas omhuld door de wolken, maar nog steeds mooi. Net als we weer verder willen gaan, zien we dat de wolken oplossen en de waterval tevoorschijn komt. Wow, nu is hij nog mooier.

  
Hierna rijden we door naar Dawson falls en gelukkig is het weer droog. Deze is iets verder lopen, maar dan hebben we weer een geweldig uitzicht. 

Als laatste besluiten we naar Moul Falls te gaan. Hier aangekomen blijkt dat deze bijna 3 km lopen is, maar ja we zijn er nu toch. We beginnen weer te lopen en komen uiteindelijk bij de waterval. Deze is mooi, maar minder indrukwekkend. We kunnen nog wel een stuk naar beneden, maar we besluiten terug te lopen. 

  
Moe maar voldaan komen we terug bij de ranch. Even douchen en dan is het tijd voor het avondeten. We krijgen nacho’s als voorgerecht, zalm met salades en groenten als hoofdgerecht (voor Sipke een steak) en nog een toetje. 

Om half tien besluiten we dat het mooi is geweest en gaan we lekker slapen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.