Dag 13 Missoula – Yellowstone

Vandaag vertrekken we naar Yellowstone. Eerst nog even een lekker ontbijt met een pannekoek. Deze wordt door een machine gemaakt en we vinden dit geweldig. Daarna tanken en nog even door de drive thru van Starbucks.We rijden een heel stuk snelweg en stoppen een paar keer bij een rest area. Het is gelukkig nog droog en zonnig, al ziet de lucht er erg regenachtig uit. 

We hebben vanwege het weer besloten om via de noordkant het park in te rijden, zodat we vandaag alvast wat kunnen zien.

Aangekomen bij Mammoth Springs is het droog, maar wel veel wind en kou. We besluiten om hier een stuk te gaan lopen, zodat we de terrassen kunnen zien. We rijden ook nog een loop voor de bovenste terrassen. Het zijn geweldige uitzichten, maar je moet wel op de paden blijven. De grond is erg gevaarlijk en er zit een dunne korst waar je doorheen kan zakken. 

  Na deze stop rijden we verder richting Norris. We komen nog langs de berg waar we een hele mooie regenboog zien. 

  Het is begonnen met zachtjes regenen, dus we gaan alleen naar de artist paint pots lopen. Hier zien we veel poelen, waarvan sommige kolken. Hier wil je niet invallen. 

  Geweldig om te zien, alleen gaat het nu wel erg hard regenen. We maken de wandeling af en komen zeiknat bij de auto aan. Gelukkig hebben we meerdere jasjes mee, dus kunnen we wisselen. Het norris geyser basin willen we ook wel zien, maar het regent en sneeuwt nu. We rijden dan maar lekker door. We moeten nog een aantal km’s en af en toe is het een beetje droog. 

  Hierdoor zien we nog wel bizons en elks. Je merkt het direct als er wat te zien is, want er vormt gelijk een file. We zien ook nog stoom uit de bergen komen en zijn het alvast eens dat dit een geweldig park is. Als we in West Yellowstone komen checken we eerst in. We hebben een hele schattige cabin met twee bedden. Het is alleen berekoud, dus na het eten gaan we om 8 uur lekker onder de wol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.