Dag 18 Torrey – Springdale

Yes, vandaag gaan we naar ons geliefde Zion. We hebben heerlijk geslapen en na een goed ontbijt vertrekken we. Eerst rijden we de Scenic Byway 12. Een hele mooie route met 1 eng stukje, de Hogback. Hier heb je twee afgronden naast je. Dit keer vind ik het niet zo eng. de auto die voor ons rijdt, vindt ik veel enger. Deze gaat zo langzaam dat ik denk dat we zo van de berg afkukelen.Gelukkig komen we snel daarna bij onze koffiestop. Kiva coffeehouse is een mooie stop met een geweldig uitzicht. 

  We doen hier een bakkie en dan is het tijd voor Bryce Canyon. Vorig jaar durfde ik de canyon niet in en ik hoop het dit jaar wel te kunnen. Het is in ieder geval prachtig weer, dus vol goede moed gaan we richting de Canyon. Eerst gaan we naar beneden en ik had gelezen dat je het beste bij de Queens garden trail kunt beginnen. Nou, Sipke zijn hand is bijna fijngedrukt, maar ik ben beneden gekomen. Doodeng vond ik het weer, maar eenmaal beneden ben ik superblij. Als je opkijkt naar de hoodoo’s is dit zo’n mooi gezicht. Na bijna 5 km moeten we ook nog omhoog. Dit vind ik altijd een stuk makkelijker, maar is op meer dan 2000 meter hoogte wel zwaar. Gelukkig komen we boven en kunnen we (vooral ik) op adem komen. Trots ben ik wel op mezelf dat ik dit maar mooi geflikt heb.

   
   
Na de lunch gaan we weer verder, want het is nog een stukje rijden naar Zion. We gaan de 9 op en daar zien we de mnt Carmel Highway weer. We rijden Zion binnen en gaan nog even de lange tunnel door. Dan komen mijn “favoriete” haarspeldbochten naar beneden en vervolgen onze weg naar Springdale aan het begin van het park. Koffers uitladen, even douchen en op naar Oscar’s cafe om te eten en onze welverdiende sundae brownie te gaan eten. 

   

 Wat zijn we blij dat we weer op 1 van onze favoriete plekken zijn. We halen bij de supermarkt nog een biertje om op ons balkon van het uitzicht te genieten.

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.