Dag 6 Las Cruces – Alamogordo

Vandaag hebben we een korte route voor de boeg. We vertrekken al vroeg om op tijd bij White Sands aan te komen. Rond tien uur zijn we hier en beginnen we aan de drive. Helaas zijn er een paar wandelingen afgesloten dus uiteindelijk besluiten we de backcamping trail te lopen. De andere is 8 km en dat vinden we toch echt te warm.

De wandeling is goed te doen zolang we de oranje paaltjes volgen. We hebben gelukkig genoeg drinken bij ons, want je verliest toch een vocht!!!

We zien de mooie white sands en zijn blij dat we deze wandeling gedaan hebben. We rijden de scenic drive verder om uiteindelijk door te rijden naar het space museum in Alamogordo. Sipke heeft nu al de reis van zijn leven met al deze musea. In het museum lopen we een uurtje rond om alles te bezichtigen en dan moeten we nog haasten om op tijd te zijn voor de film in het planetarium. Hier zien we een film over black holes en dit is erg gaaf. Het is een beetje zoals het Omniversum.

We zoeken rond drie uur ons hotel op en slapen voor het eerst in een super 8. Ja beetje aan het budget denken ????. Dit zit tegenover een mall, dus tijd om even te shoppen. We vinden voor Sipke 2 korte broeken die in de aanbieding zijn en bij de kassa aangekomen blijkt dat er nog eens 50% van afgaat. Dan hebben we 2 korte broeken voor nog geen 25 dollar. Zo kun je wel shoppen ????.

Dan is het tijd om terug te gaan naar White Sands voor de sunset stroll. Als we hier naar toe rijden zien we regenbuien in de verte. O nee, als het maar wel droog blijft. Aangekomen bij het Visitor center begint het grote druppels te regenen. Gelukkig moeten we nog vijf mile verder rijden, dus er is nog hoop. Als we aankomen bij de sunset stroll is het inderdaad droog en zonnig, al is er in de verte wel gerommel en flitsen te zien. Maar ja, dar kan wel heel ver weg zijn. We ontmoeten de ranger en die houdt de storm in de gaten. Het is nog wel dichtbij, maar we gaan een aangepaste route lopen en hopen dat de storm verder weg trekt. We leren veel over het ontstaan van White Sands en de verschillende planten. Helaas hebben we geen mooie zonsondergang, maar we zijn al blij dat we dit hebben kunnen doen.

Ondertussen is het half acht en tijd om te gaan eten. We rijden weer terug naar Alamogordo terwijl het aan beide kanten bij de bergen geweldig aan het flitsen is. We stoppen bij Applebees om te eten en daarna zoeken we ons hotel weer op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.