Dag 7 Alamogordo – Carlsbad

We hebben een goede overnachting gehad en een goed ontbijt. Super 8 kunnen we vaker slapen. We gaan weer vroeg op pad zodat we voor twee uur bij Carlsbad Caverns zijn. Na twee uur mag je nl. niet via de natural entrance naar beneden. We rijden vandaag eerst een stukje door bos en bergen en genieten van het uitzicht. Het is allemaal wel niemandsland want je komt niets tegen. Best vervelend als je moet plassen. Uiteindelijk komen we in een dorpje en lopen de supermarkt in. Hier kunnen we plassen al vraag ik me af of ze public zijn. (Ze zijn achter twee klapdeuren wat uiteindelijk naar het magazijn leidt) Ik ga snel plassen maar het herentoilet blijft bezet. Dan gaat Sipke maar op het damestoilet. Na de opluchting kunnen we weer verder rijden. Rond half een komen we bij de caverns aan en blijkt dat de lift out of service is. Shit denk ik. Ik weet nl niet zeker of ik meer dan 200 meter naar beneden durf te lopen en dacht als ik niet durf pak ik de lift. Nou die vlieger gaat nu niet op. Maar ja we zijn hier nu dus we gaan lopend naar beneden. Het eerste stuk vind ik nogal eng, maar als we in de grot komen zijn er gelukkig handrails. Nu gaat het een stuk beter. Het is alleen wel een heel eind naar beneden en steeds komen we hijgende mensen tegen, want ja je moet ook weer via deze weg naar boven en het is best steil.


Na de tocht naar beneden komen we in de Big room. En wat is dit ontzettend mooi, Sip blijft maar foto’s nemen.

Na deze wandeling moeten we ook echt weer naar boven, maar we maken eerst nog even een pitstop. We denken dat we bij een dixie ofzo komen, maar er blijken gewoon allemaal toiletten te zijn ????

De wandeling naar boven doen we sneller dan verwacht, nog geen 30 minuten over 2 km. Ja naar boven ga ik altijd sneller want ik wil niet stilstaan op de helling. Mijn gedachte is dat ik dan achterover kan vallen.

Boven aangekomen gaan we eerst even eten. We kijken wat we gaan doen, want het uitvliegen van de vleermuizen is over drie uur. (Deze beesten leven in de grot waar we net gelopen hebben) Om nou eerst terug te gaan naar ons hotel is ons iets te gortig. Dan maar wachten.

Rond half zeven is het dan zover. We nemen plaats bovenaan de grot en de ranger geeft veel uitleg. Dat maakt dat vleermuizen toch minder eng zijn dan ik dacht. Rond zeven uur komen er een paar vleermuizen uit de grond en daarna gaat het los. In zwermen vliegen ze de grot uit over ons heen. Wat een ongelooflijk gezicht. We mogen hier geen foto’s van maken, maar we zitten 20 minuten gebiologeerd te kijken.

In het donker gaan we naar ons hotel. Rond half negen komen we hier aan en we kunnen gelukkig ook nog eten in het hotel. We slapen in een oud bankgebouw wat het wel weer een bijzondere overnachting maakt. 

De plafonds zijn heel hoog. Het bed is ook erg hoog maar gelukkig heb ik een opstapje met twee treden anders had ik toch echt moeten springen. We verwachten na deze vermoeiende maar mooie dag dat we als roosjes zullen slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.