Dag 5 Awahnee – Wawona (Yosemite)

Vanochtend na een heerlijke nacht slaap, beginnen we met ons ontbijt. We hebben bij de supermarkt iets van havermout met banaan gekocht (voor 1,45 dollar) waar je heet water aan moet toevoegen. Dit blijkt best te smaken dus als we teveel over budget gaan kunnen we altijd een paar dagen goedkoop ontbijten ??.

Na het ontbijt pakken we onze spullen weer in, want vandaag gaan we naar Yosemite.

We rijden een uurtje en komen aan in het park. De parkeerplaats bij Mariposa Grove is al redelijk vol, dus we besluiten om eerst naar Glacier Point te rijden. Dit is nog een uurtje, maar dan hebben we eerst het verste punt gehad.

Aangekomen bij Glacier Point rijden we omhoog. We willen stoppen bij de trail van Sentinel Dome of bij het uitzichtpunt Glacier Point. Als we langs de parkeerplaats van Sentinel Dome rijden hebben we mazzel. Precies 1 parkeerplekje. We rijden gelijk de auto erin en gaan eerst even plassen op een pot toilet. Stinkt gigantisch maar ja je moet wat.

We smeren ons in, pakken ons broodje in met drinken en beginnen aan de wandeling.

Het is een mooie wandeling waarbij we aan het eind bij een uitzichtpunt komen. Ik durf helaas niet helemaal naar boven, maar ben al verder dan ooit geweest met mijn hoogtevrees.

Sipke maakt nog even een foto van bovenaf en dan zien we dat er ook nog een wandeling naar Glacier Point is.

We weten niet hoe deze trail loopt, dus besluiten een stukje te lopen. Op een mooie rots gaan we ons broodje eten en lopen nog een stuk verder. Uiteindelijk hebben we de hele trail gelopen en komen we bij de parking van Glacier Point. Wat zijn wij blij dat we dit hebben gedaan. Ten eerste hebben we een prachtige wandeling met geweldige uitzichten en daarnaast is het ongelooflijk druk bij de parking van Glacier Point. We lopen nog even naar het uitzichtpunt en gaan dan weer op weg terug. Het eerste stuk is best steil en dat op meer dan 2000 meter hoogte. Ze raden altijd aan om een beetje rustig te doen om te wennen aan de hoogte. Nou Jut en Jul hebben alweer bijna 10 km gelopen met 400 hoogtemeters.

Aan het eind van de trail is de wandeling compleet, want we zien van heel dichtbij een moederbeer met een babybeer.

Bij de auto aangekomen is het al laat, maar besluiten we om door te rijden naar Mariposa Grove. We pakken de shuttlebus en zijn rond kwart over vier bij de trails. Na de wandeling van vanmiddag willen we hier de gemiddelde wandeling lopen (de makkelijkste vinden we iets te gemakkelijk). Deze wandeling is iets meer dan 3 km. We beginnen langs de grote seqouia bomen die toch wel weer erg indrukwekkend zijn. Op een splitsing zien we een bordje van een andere trail en besluiten maar weer eens om hier ook een deel van te lopen. Uiteindelijk komt het erop neer dat we weer een geweldig mooie wandeling hebben, maar wel meer dan 8 km hebben gelopen.

Om 7 uur komen we in ons hotel aan en gaan we heel snel opfrissen zodat we nog kunnen eten. We nemen nog een drankje bij het eten en gaan op tijd naar bed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.