Dag 6 Yosemite

Vandaag gaan we de vallei in. We ontbijten op tijd en gaan om half negen op pad.

Rond half tien komen we bij het visitor centrum en parkeren gelijk de auto. Er zijn nog een aantal plekken, maar een half uur later staat het helemaal vol.

Ik had een wandeling uitgezocht naar de waterval, maar deze is heel druk bezocht. Sipke komt daarom met het idee de valley loop te lopen. De halve loop is ongeveer 13 km en plat. Dat is wel fijn na gisteren.

We gaan op pad en we stoppen eerst bij de yosemite waterval. Hier lopen we naartoe en is mooi om te zien. Er zit ook nog redelijk wat water in.

Daarna gaan we verder met onze wandeling. In het begin hebben we veel last van vliegen ( nee, we hebben ons echt gewassen vanochtend), maar gelukkig zijn ze uiteindelijk weg. We hebben geweldige uitzichten en zien bijna geen mensen.

Bij de splitsing drinken we wat en besluiten we om de halve loop te lopen (de hele is 20 km en dat vinden we net iets te ver). Net voor de splitsing zeg ik nog dat je op deze wandeling eigenlijk niet kunt verdwalen, maar laat ik nou net mijn kaartje zijn kwijtgeraakt. We lopen verder en volgens Sipke is het langs de rivier. Ik geloof het niet helemaal maar ja volg braaf. We komen aan de andere kant uit bij een parkeerplaats. Niet helemaal wat we verwacht hadden. We lopen een stukje langs de weg en komen 2 dames tegen. Zij zijn ook een stuk van een wandeling kwijt. Nou ja we gaan in ieder geval de juiste kant op. We zien uiteindelijk toch een soort pad aan de overkant en besluiten deze te nemen. En ja hoor, we komen nu vlakbij de waterval. We lopen erheen en wat een drukte.

We kijken even en gaan op een rots eerst onze lunch opeten.

Na de lunch volgen we het pad weer terug en komen erachter dat we een stukje hebben afgesneden. We gaan op weg terug naar de parking, maar dat heeft nog wat voeten in aarde. We lopen nog een keer fout, missen een afslag en lopen een beetje om. Uiteindelijk hebben we een prachtige wandeling gehad, maar was het wel bijna 25 km lopen.

We eten nog wat in de village en gaan dan terug naar ons hotel.

We douchen even en gaan nog lekker wat drinken in de lounge met pianospel erbij. Het was weer een heerlijke enerverende dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.