Dag 3 Salzburg

Vandaag is het weer een prachtige dag. Na het ontbijt gaan we wandelend Salzburg in. We besluiten om eerst naar het fort te gaan. Dit kan met een treintje of lopend. We meoten toch even de kuitspieren trainen, dus gaan we natuurlijk lopen. Het kost wat moeite maar uiteindelijk zijn we omhoog gelopen en aangekomen bij het fort. We lopen naar binnen en gaan eerst even een bakkie doen na deze wandeling.

Gelukkig hebben we geleerd van een tijd geleden. Ooit (2017)gingen we in Duitsland een uurtje over de Moezel varen en toen kwamen wij erachter dat je zowel een creditcard als bankpas kan hebben, maar dat men in Duitsland op sommige plekken alleen cash accepteert. Hierdoor hebben wij voor de vakantie een aantal AH koopzegels boekjes ingeleverd tegen cash geld en dit meegenomen op vakantie. En dat is dus maar goed ook, want ons drinken bij het fort kunnen we dus alleen met cash betalen ?

Na dit rustpunt gaan we het fort bewonderen. We zien mooie uitzichten en leren weer een stuk geschiedenis.

Na een aantal uur gaan we nog even appelstrudel met ijs eten voor we weer verder gaan. We besluiten nog een deel bovenop de berg te lopen naar een paar mooie uitzichtpunten.

Dan is het al bijna twee uur en lopen we terug naar de oude stad. We bewonderen de mooie gebouwen en gaan nog even wat drinken op een terras. O ja en hier kun je onder de 10 euro alleen met cash betalen ?. Het gaat wel een stuk sneller dan verwacht met ons cash geld op deze manier. Na onze drankjes lopen we terug naar ons hotel. We rusten nog even op een bankje aan een watertje voordat we zo lekker van een glas wijn gaan genieten bij ons hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.