Dag 8 de Dolomieten

Vandaag gaan we naar onze tweede overnachtingsplaats in de Dolomieten, Ortisei. We eten eerst nog heerlijk ons ontbijt op het terras met de heaters aan. Vanochtend hebben we een hoop musjes naast ons die verlekkerd blijven wachten of er iets te eten valt te halen. Na het ontbijt rijden we eerst naar Lake Bragio. We kunnen hier goed parkeren en lopen in een uurtje langs het meer. Het is hier een stuk drukker dan wij de afgelopen dagen gewend zijn.

We besluiten om vandaag ook nog de Adolf Munkel trail te lopen. Het is nog redelijk weer en het lijkt morgen slechter te worden, dus willen we deze vast graag doen. We gaan eerst via een lekkere slingerweg richting Funes. Daarna moeten we nog even een weggetje omhoog om te parkeren. Gelukkig rijden ze hier heel netjes (not) en staan we soms verbaasd dat men op de smalle weggetjes over de middenlijn rijden ??. Uiteindelijk komen we veilig boven en kunnen we de wandeling beginnen. Het gaat natuurlijk eerst weer omhoog, dus de kuiten branden alweer. We lopen door een heel mooi gebied en komen bij bergen die in de wolken zitten. Het begint een heel klein beetje te regenen, maar hier hebben we gelukkig geen last van verder. We lopen een klein stukje verkeerd waarbij we net naar beneden zijn gelopen en nu dus weer omhoog gaan. Het is best zwaar, maar ach we moeten toch ons eten verdienen. We besluiten de iets kortere route te lopen, zodat we op tijd in Ortisei komen. Als we eindelijk bij de parkeerplaats komen, blijkt dat wij onze auto net iets verder geparkeerd hebben. Dus toch nog vijf minuutjes extra lopen. Dit gaan onze voeten toch echt wel voelen ?

We zijn rond half zeven in Ortisei en komen bij onze B&B aan. We hebben een upgrade naar een iets grotere kamer wat altijd lekker is. Supervriendelijke eigenaren en we hebben ook nog geluk. Morgen wordt het beter weer en hebben ze ook nog eens een driegangendiner waar we gebruik van kunnen maken. We vallen weer met onze neus in de boter. Eerst maar even snel douchen want we hebben nu wel trek. Sipke zoekt een restaurantje uit wat wel wat duurder is, maar goede reviews krijgt en elke dag open is. We lopen ernaar toe, maar kunnen het niet gelijk vinden. We zoeken nog eens en dan blijkt deze gesloten te zijn vandaag. Dan maar op zoek naar een ander restaurant. We komen terecht bij Bar Four en gaan nog even op het terras eten. We bestellen allbei een lekker vleesgerecht met een goed glas rode wijn. Echter heeft Sipke wel een Barolo uitgekozen van 11 euro per glas. Ach ja het is vakantie. We nemen ook nog een toetje en lopen dan weer terug naar onze B&B.

De eigenaar is er nog en schenkt nog een lekkere wijn voor ons in. Even genieten nog voordat we zo ons bedje gaan opzoeken.

One Reply to “Dag 8 de Dolomieten”

  1. Mooie foto’s, lekker lopen, lekker eten, lekker bedje…. wat wil je nog meer! Geniet ervan. Maar dat doen jullie duidelijk.
    Groetjes, Nanouk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.