Dag 9 de Dolomieten

Wat een heerlijke B&B hebben we in Ortisei. We krijgen een heerlijk ontbijt voorgeschoteld wat natuurlijk veel te veel is. Helaas is het weer vandaag iets minder en geeft de eigenaresse van de B&B ons de tip om vandaag Seiser Alm te doen, zodat we morgen voordat we naar Verona gaan Seceda kunnen doen. Dus op naar de allereerste ervaring voor ons met een gesloten kabelbaan. We vinden het allebei niet zo prettig, maar gelukkig komen we goed boven aan. En wat zijn we verwonderd. Je staat hier gewoon op een weide met geweldige uitzichten terwijl je zo’n stuk omhoog bent gegaan.

Helaas regent het, maar gelukkig kunnen we paraplu’s kopen. Na een tijdje stopt het met regenen en kunnen we nog meer uitzichten zien. Wow, we wisten niet dat dit zo mooi was. We lopen een heel stuk en krijgen het natuurlijk voor elkaar om verkeerd te lopen waardoor we een stuk moeilijkere weg hebben. We komen na een hele tijd bij een hut aan waar we soep in brood krijgen. Het smaakt heerlijk.

We zitten nog lekker buiten terwijl het zeikt van de regen. Na onze lunch besluiten we verder te lopen en helaas wordt het niet meer droog. Toch houden we mooie uitzichten.

Als we weer boven zijn gaan we met de kabelbaan terug. We lopen naar onze B&B, drinken nog even iets warms op een terras onderweg, en aangekomen bij de B&B gaan we eerst even uitrusten. ‘S avonds gaan we in de B&B eten (ze hebben 1x per week een driegangendiner en wij vallen natuurlijk weer met onze neus in de boter). Vooraf heerlijke carpaccio, daarna spaghetti en als afsluiter Heisse Liebe (vanille ijs, slagroom, warme kersensaus). Het smaakt heerlijk en we hoeven er niet ver voor. Morgen gaan we weer verder, maar wat hebben we genoten van deze twee overnachtingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.