Dag 18 naar Kandersteg

Vandaag vertrekken we naar onze laatste bestemming. Na het ontbijt hebben we nog even een lunch geregeld bij het hotel. Super vriendelijke mensen zijn dit en het hotel is ons goed bevallen. We keren de auto een stukje (het is allemaal wat smaller) en dan kunnen we weer op weg. We komen net op tijd bij de veerpont aan zodat we met de auto kunnen oversteken naar Cadenabbia. Hebben we dit ook weer eens meegemaakt. Het duurt ongeveer 10 minuutjes en dan kunnen we onze reis vervolgen. We hebben gekozen voor een snelle route, maar komen al snel in de file terecht. Als we de route laten herberekenen kiezen we voor een net iets andere route zonder tolwegen. Hierbij gaan we over een hele mooie pas rijden en zien we nog even sneeuw.

We komen bij een mooi plekje aan waar we besluiten een deel van de lunch te nuttigen. Na de lunch gaan we weer verder. We rijden door leuke dorpjes en zien mooie plekjes. Als we nog minder dan een uur moeten rijden gaan we weer omhoog. Hier komen we bij een picknickbank en eten we de rest van de lunch.

Nu is het nog ongeveer 25 km en we zijn benieuwd hoe we moeten rijden. We komen steeds een bord tegen met twee auto’s maar snappen dit bord niet. Als we er bijna zijn zien we het opeens. Het blijkt dat we de auto op de trein gaan rijden en dan met de trein verder. Dit is helemaal nieuw voor ons, maar lijkt ons toch leuk om mee te maken. Als alle auto’s op de trein staan rijden we bijna 20 km in de tunnel met de trein. Erg bijzonder dit.

Na 20 km komen we in Kandersteg aan en kunnen we ons klaarmaken voor het eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.