Dag 19 Kandersteg

Vandaag wordt het een beetje minder weer. We besluiten daarom om naar Blausee te lopen. Dit is niet een supermoeilijke wandeling en is ongeveer 1,5 uur. We gaan vol goede moed op pad. Bij een kruising zien we Blausee 1 uur en 20 minuten of 2 uur. We twijfelen hoe of wat, maar er stopt gelukkig een man die ons ziet zoeken. Hij geeft aan dat de langere wandeling lastiger is met een behoorlijke daling aan het eind. Nou dan gaan we toch maar voor de kortere. Helaas begint het te regenen maar hier hebben we paraplu’s voor.

We lopen een stuk en dan zien we een wegafzetting voor fietsers. We gokken erop dat dit niet voor wandelaars geldt. Gelukkig blijkt dat we ook de hele weg kunnen wandelen. Bij Blausee genieten we even van het meer en nemen een kijkje bij de forellenkwekerij. Als we denken dat het water een beetje donker is blijken er gigantisch veel forellen in te zitten.Best bijzonder dit.

Na een rondje besluiten we weer terug te lopen. We kiezen nu de langere route en deze is best pittig. Op een gegeven moment lopen we best op smalle paadjes langs de bergwand. Hier hou ik Sipke zijn hand maar vast en gaan we langzaam vooruit. We moeten twee watervallen over en in mijn gedachten zijn we al de afgrond ingestort hier. Gelukkig blijft Sipke rustig en lukt het om over de gladde keitjes over te steken. 1 geluk, het is droog. Met regen was dit niets geworden.

Als we na een tijdje bij een afslag komen besluiten we naar beneden te lopen. We weten niet wat er nog komt en ik wil ook wel even relaxt lopen ?. Vlakbij de weg aangekomen is het bijna twee uur. Dat betekent Formule 1. We hebben helaas geen internet in Zwitserland, maar besluiten om een pas van 1 GB te kopen voor 15 euro. Met Ziggo kan ik hier minimaal 2 uur mee streamen. Pas gekocht en we starten Ziggo op. Je gelooft het niet: we kunnen in Zwitserland ook geen Ziggo kijken. Hier hadden we even geen rekening mee gehouden. Gelukkig hebben we ook nog F1 app. Deze werkt wel en kunnen we mooi de start zien. Echter binnen een kwartier is de pas voor 80% verbruikt. Hoe dan? Blijkt dat deze app veel meer MB gebruikt, waarschijnlijk kijken we op hoge resolutie. Dat was een duur geintje. Dan maar tussendoor de NU.nl liveblog volgen. We lopen nog even door en zijn rond drie uur weer in het hotel. Zo kunnen we nog mooi een stukje F1 kijken nadat we 20 km en 700 hoogtemeters hebben gedaan vandaag.

Als de F1 is afgelopen gaan we het zwembad nog even bekijken. Het is een klein zwembad maar we hebben het voor onszelf. We oefenen de lift uit Dirty Dancing welke bijna lukt. Sipke moet nog even iets meer spierkracht kweken en ik moet nog even iets leniger worden ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.